2017. május 14., vasárnap

Tojássaláta fészekben

Tojássaláta fészekben


Ilyenkor, a nyár kapujában már nem újdonság, hogy friss zöldség kerül az asztalra, de egy finom saláta még most is szívesen látott vendége lehet az asztalunknak. Ha a hozzávalókban nem is, a kivitelezésben mindenképp hozhatunk valami újat, csak egy kis fantáziára van szükség.


Hozzávalók 2 személyre: A salátához: 4 tojás, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, só, bors. A fészekhez: 2 nagyobb salátalevél, 2 paradicsom, 2 piros színű hónapos retek, 1 húsos piros paprika. Díszíteni: petrezselyemzöld.

Elkészítése: A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és jól összekavarjuk. Kiválasztunk két kistányért. Betakarjuk a salátalevéllel, ráreszeljük a retket, körben kirakjuk a szeletekre vágott paradicsommal. A paprikát megmossuk, majd két vastagabb karikát vágunk belőle, a karika belsejét kitisztítjuk, a tányérra tesszük. Belerakjuk a tojássalátát. Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...