2017. május 18., csütörtök

Villámgyors gombakrémleves

Villámgyors gombakrémleves

A hétköznapok forgatagában előfordul, hogy pillanatok alatt szeretnénk készíteni valami finomat, táplálót, ami ízével, illatával is elvarázsol. Erre kimondottan alkalmas ez a leves, ami tényleg pillanatok alatt elkészül, és már a készülő étel különleges élményekkel ajándékoz meg, illatával ingerelve az ízlelőbimbóinkat.


Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg apró csiperkegomba, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, 1 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű.

Elkészítése: A gombát alaposan megmossuk és 1 l vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a fokhagymacikkeket is. 25 perc alatt a gomba megpuhul. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk. Kakukkfűvel ízesítjük. A tejfölt egy habverő segítségével simára kavarjuk a liszttel, majd rámerünk egy evőkanálnyit a forró levesből, elkeverjük és az egészet a leveshez adjuk. Állandóan kavargatva felforraljuk. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...