2017. május 20., szombat

Almás csirkemáj

Almás csirkemáj 

Fáradtság ellen a magas vastartalmú ételek segítségével vehetjük fel a harcot. Ezek közé tartozik a máj is, ha szeretjük, hetente egyszer beiktathatjuk az étrendbe. Persze akár különlegesség is készülhet belőle, főleg, ha a varázslatba egy kis házi szalonnát is bevonunk.


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemáj, 2 alma, 25 dkg császárszalonna, 1 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű, só, 5 dkg zsír, 1 dl rozé.
Elkészítése: A csirkemájat megmossuk, lecsepegtetjük, az almát alaposan megmossuk, négybe vágjuk, kimetsszük a magházat, majd vastagon felszeleteljük. A szalonnát is felszeleteljük.

Egy hőálló edényt vastagon kizsírozunk, majd lerakjuk benne a hozzávalókat: máj, szalonna, alma, míg el nem fogynak. Megszórjuk sóval, kakukkfűvel, meglocsoljuk a borral, majd forró sütőben, lefedve 35 percig sütjük. Levesszük a fedőt és újabb 10 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...