2017. május 15., hétfő

Rakott saláta

A saláta mindenki kedvence lehet. Még a férfiak is megeszik, ha van benne hús, és persze az sem árt, ha egy kicsit meghökkentő a tálalás. 



Hozzávalók 2 személyre: 15 dkg csirkemell, 15 dkg feta sajt, 4 retek, 2 paradicsom, 1 fej saláta, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só, bors, 10 dkg ízesített zsemlekocka.

Elkészítése: A salátát megmossuk, megtörölgetjük, majd ujjbegynyi darabokra tépkedjük. Beletesszük egy salátástálba. Hozzáadjuk a felszeletelt retket és paradicsomot is. Az öntethez a cukrot és ecetet egy tálkába tesszük, adunk hozzá 1 dl vizet, csipetnyi sót és borsot, majd jól összekavarjuk, és a salátára öntjük. A saláta hozzávalóit alaposan beleforgatjuk az öntetbe. A csirkemellet felszeleteljük és egy serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük. Még forrón meghintjük sóval és borssal, hagyjuk hűlni, majd csíkokra vágjuk. A sajtot kockára vágjuk. Két tálka alján elosztjuk a sajt felét, teszünk rá az öntetből kiemelt salátából, majd a csíkokra vágott húsból. Ismét sajt következik, saláta és hús. A tetejére maradjon pár sajtkocka és néhány húscsík. A zsemlekockával megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...