2017. május 9., kedd

Medvehagymás fasírt

Medvehagymás fasírt

A medvehagyma a természet egyik nagy ajándéka. Ha tehetjük, szerezzük meg magunknak, így egykellemes tavaszi séta jutalmaként még finom, friss vitaminadaghoz is jutunk, arról nem is beszélve, hogy ez a fokhagymaízű növény ételeinket izgalmasabbá, zamatosabbá teszi. Akár a fasírtot is.



Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor medvehagyma, csipetnyi só, bors, 10 dkg sajt, a díszítéshez színes zöldségek és egy kevés sajt.
Elkészítése:
1. A darált húst tálba tesszük, fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát is.
2. A medvehagymát késes aprítóban ledaráljuk.
3.Hozzáadjuk a húsos masszához és jól üsszedolgozzuk.
4. Deszkára halmokat rakunk belőle, minden halomra teszünk egy darab sajtot.
5. A sajtos halmokat fasírtgombóccá formáljuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

6. A tálaló edényeket sajttal, zöldséggel díszítjük, erre helyezve tálaljuk majd a gombócokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...