2013. május 3., péntek

Átírtam a miccset



Érdekes ez az Európai Unió. Nagyon vigyáz ránk, főleg az egészségünkre. Főleg, hogy ne azt együk, ami sok száz éve jó volt nekünk. Most kinézte magának a miccset, állítólag tök egészségtelen. Gyorsan sütöttünk hát egy adagot, tálaltam rukkolával és átkereszteltem... Nyomozza ki a zunió...


Grillezett húsrudak rukkolasalátával



Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg marhahús, 50 dkg sertéscomb, 1 fej fokhagyma, 1 teáskanál borsikafű, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szódabikarbóna, só, bors.
A salátához: 25 dkg rukkola, 1 dl almaecet, 2 dl víz, 1 evőkanál cukor, 3 evőkanál tejföl, csipetnyi só, 1 evőkanál pirított napraforgómag.
Elkészítése: A húsokat kétszer átdaráljuk. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a szódabikarbónát. Sóval, borssal, pirospaprikával, borsikafűvel ízesítjük és az egészet alaposan átgyúrjuk. Ha túlságosan száraz a húsmassza kevés vizet keverünk hozzá. A húsos masszát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap közvetlen sütés előtt a nyers húsból enyhén olajos kézzel 6-8 centiméteres, kolbász vastagságú  rudacskákat formázunk. A felforrósodott grillrácsot szalonnával átkenjük, ráhelyezzük a húsrudakat, gyakran forgatjuk hogy minden oldalról jól átsüljenek.
A salátához a rukkolát megmossuk, salátástálba tesszük. Egy nagyobb tálkába tesszük a cukrot, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a vizet, majd addig kavargatjuk, míg a cukor feloldódik. Rátöltjük a rukkolára, jól összeforgatjuk, majd megszórjuk a napraforgómaggal, a tetejére halmozzuk a tejfölt és kicsit szétkenjük rajta.
A húsrudakat a salátával tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Keresem benne az egészségtelent, de nem találom...Lehet a hús az? Butaság. Így jó, ahogy van!

    VálaszTörlés
  2. Krisztina, az a bajuk, hogy szódabikarbóna van benne. És azt nem szabad húskészítményekbe beletenni. Mármint állítólag. Érdekes, süteményekbe szabad?
    Ha betiltják a miccset, be kellene tiltani az összes felvágottat, szalámit, húsos és húsmentes készítéményt, nem beszélve a különféle világméretű gyorskaja-láncokról. Szóval, kapják be.
    A baj viszont az, hogy a fejesek ezt szó nélkül tűrik, és fejet hajtanak a "mindenható Únió" előtt, mert mindenben nyalnak, hogy valami konchoz jussanak. Brrrrrr.... mérges lettem.

    VálaszTörlés
  3. Eltekintve az uniós hülyeségektől (nem is tudom mit kell annyit számba venni), de tényleg, nem lehet mást tenni bele mint szódabikarbónátot? Mert én pont azért nem szeretem. Mintha klóros húst ennék. Pedig szeretném a miccset.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Zsozso Meg tudnád írni, hol kapható rukkola mag?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, hogy őszinte legyek rukkola magot még nem láttam, a rukkolát a Kauflandban szerzem be dobozban. De biztosan lehet magot is kapni a szaküzletekben...

      Törlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...