2013. május 29., szerda

Töltött comb zöldbabsalátával

Mostanában nagyon megszerettem a zöldbabot. Az igaz, hogy elsősorban fagyasztott alapanyagot veszek, az biztosan nem szálkás. Régen, gyerekkoromban előfordult, hogy a kertben szedett zölbab szálkái kiakasztottak. Fagyasztottból van világoszöld, sötétzöld, meg van tisztítva csak főzni kell és kész. Természetesen ha egy kis hús is kerül hozzá az nem ront a minőségen.

Töltött comb zöldbabsalátával


Hozzávalók 4 személyre: 4 csirke felsőcomb, 25 dkg zöldbab, 15 dkg vékonyra szeletelt gépsonka, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál olaj, 4 szelet húsos szalonna, 1 paradicsom, csipetnyi só, ételízesítő.

Elkészítése: A combokat kicsontozzuk, majd mindkét oldalukon bekenjük sóval és enyhén kipotyoljuk. Mindegyikre réfektetünk egy szelet sonkát, elrendezünk rajta 4-5 szál megtisztított zöldbabot, majd feltekerjük, beburkoljuk a szalonnaszelettel és megtűzzük. Tűzálló tálba tesszük, forró sütőben 20-25 percig sütjük, ezalatt a hús jó átsül. A megtisztított zöldbabot sós, ételízesítős vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Még forrón megszórjuk a reszelt sajttal, majd meghintjük a hajszálvékony csíkokra vágott sonkával. A kisült hústekercseket a zöldabsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...