2013. május 28., kedd

Kalács, kelesztés nélkül


Szinte hihetetlen, de létezik ilyesmi is. Egykettőre elkészül és nagyon finom.
Kelesztés nélküli kakaós kalács



Hozzávalók: 1 kg liszt, 3 tojás, 6 dl tej, 20 dkg  cukor, 10 dkg  élesztő,  3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál kakaó

Elkészítése: Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk, a többi tejben feloldjuk a maradék cukrot. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, hályagosra dagasztjuk,  laza rétestészta jellege lesz. Amikor kész, kettőbe osztjuk. A tészta egyik felébe jól beledolgozzük a kakaót. Lisztezett deszkára borítjuk, a fehér és a kakós részt is kettőbe osztjuk, előbb a fehér tésztát nyújtjuk ki ujjnyi vastagságúra, majd a kakósat, egymásra fektetjük, feltekerjük, mint a kalácsot. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a két kalácsrudat, megkenjük tojással, majd hideg sütőbe toljuk. Bekapcsoljuk a sütőt, közepes hőfokra állítjuk és felmelegedéstől számított 30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...