2013. május 12., vasárnap

Borjúpörkölt



Nagyon szeretjük a pörköltet, leginkább galuskával, ahogy mifelénk mondják, mások nokedlinek nevezik. Még galuskaszaggatóm is van, hogy egyformák legyenek... ostanában tarhonyával is kiváltom néha, ha egyenesen vízbe dobjuk, nem pergeljük meg előtte, olyan, mint a galuska.
Borjúpörkölt


Hozzávalók ( 4 személyre): 80 dkg borjúhús, 2 evőkanál zsír, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 2 dl paradicsomlé, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
1. Egy megfelelő méretű lábasban felolvasztjuk a zsírt.
2. Megpároljuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kicsumázott, felkockázott paprikát és összepároljuk.
3. Beletesszük a kockára vágott húst és fehéredésig sütjük.
4. Megszórjuk pirospaprikával, megborsozzuk, megsózzuk, felöntjük a paradicsomlével és elkeverjük.
5. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús omlós, puha lesz. Ha szükséges az elpárolgott nedvességet további paradicsomlé hozzáadásával pótoljuk,
Nokedlivel vagy főtt tarhonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...