2013. május 13., hétfő

Zöldsékrémleves


Néha tele lesz a hócipőm a főzéssel és fellázadok az egészséges táplálkozás ellen. Számomra ez nagyon fontos... mármint hogy lázadhassak. Nagy forradalmár vagyok ugyanis... Nos ilyenkor, amikor a főzés ellen lázadok bögrés levest szoktam enni: levespor és forró víz. nagyon szeretem, főleg a krémleves változatokat. 
Heveny lázadásom elmúltával, ki is kísérleteztem a magam főzött kedvenceit.

Zöldségkrémleves pirított sonkacsíkokkal


Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg vegyes fagyasztott brokkoli, karfiol és sárgarépa, 3 nagyobb burgonya, só, 2 dl tejszín, 20 dkg nem túl füstös sovány sonka.
Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk s annyi vízben, amennyi ellepi főni tesszük. Megsózzuk.
2. Amikor félig puha, hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.
3. Levesszük a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
4. Sűrű szűrőn űtszűrjük, majd visszatesszük a tűzre.
5. Hozzáadunk még 1 l vizet.
6. Beletöltjük a tejszínt és állandóan kavargatva felforraljuk.
7. A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk.
8. Egy forró teflonserpenyőben megpirítjuk kissé a sonkát.
9. A sonkacsíkokat 4 felé osztjuk és tálaláskor a tányérok közepébe halmozzuk.
Tipp: Fagyasztott zöldségek helyett használhatunk spenótot, zsenge tököt stb. Csak a főzési időre vigyázzunk. Kevés sót használjunk, mert a sonka is sós.

1 megjegyzés:

  1. Ezzel a lázadással úgy vagy mint mi, felfedeztük a meleg szendvicset, oszt a főtt kaja száműzve van két hete. Van ennek jó oldala is, mert olyan dolgokat lopok a szenyókba mint zöldség, sajt, fürj tojás, amiket a fiam kötve sem nyelne le egyébként.
    A plikklevesnek is megvan a mediátor feladata, mert két házi leves közé beiktatva egy kis egészségtelen plikklevest, ki lehet egyezni.
    Szoktam azt is mondani, azért jó, ha az embernek megvan a napi műanyag adagja, mert másképpen nem tud adaptálódni a mai élethez. Steril burában sem élhet az ember. A bűnbánat is bűnben leledzik...

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...