2013. május 10., péntek

Húsos krumpli



Darált húsból néha bevásárolok, akkor is ha nem akarom... Nem tom más hogy van ezzel, de a leárazott termékek szinte ragadnak rám, főleg, ha éhesen megyek vásárolni... Nos, így esett, hogy otthon találtam magam egy egész kiló darált hússal, ami két emberre még fasírnak is unalmas. Aztán még mielőtt megbüdösödött volna bekattant ez a recept. Nem bántam meg a végén.

Húsos krumpli



Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg darált hús, 30 dkg krumpli, 1 evőkanál zsír, 1 fej hagyma, só, bors, 1 dl házi vörösbor.
Elkészítése: A krumplikat megmossuk, egy lábasba rendezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk és feltesszük főni. A zsírt felolvasztjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, beletesszük a darált húst, feháredésig kavargatva sütjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és fedő alatt puhára pároljuk. A megfőtt krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, egy tűzálló tálba rendezzük, majd rátöltjük a párolt húst, alaposan összerázzuk és 5 percre forró sütőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...