2013. május 1., szerda

Gombás pulykaszív pörkölt


A pulykaszív nagyon finom csemege, nem kerül sokba és finom pörköltet is készíthetünk belőle. Ha különlegessé szeretnénk tenni, gombával készítsük el.

Gombás pulykaszív pörkölt


Hozzávalók: 1 fej hagyma,1 zöldpaprika,  1 evőkanál zsír, 25 dkg pulykaszív, 20 dkg barna csiperke, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 evőkanál paradicsompüré.
Elkészítése: A lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, jól megpároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát és jól összesütjük. Sózuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a paradicsompürét is. Hozzáadjuk a feldarabolt pulykaszívet, felöntjük 2 dl vízzel és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Amikor már majdnem puha, beletesszük a szeletekre vágott gombát is és készre sütjük. Aprótésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...