2013. május 14., kedd

Sonkakrémleves tökmaggal


Egy újabb krémleves variáció, nálunk nagyon begyütt...

Sonkakrémleves tökmaggal


Hozzávalók: 25 dkg gépsonka, 5 dkg vaj, 2 dl tjszín, 1 nagyobb krumpli, 4 evőkanál hántolt tökmag.
Elkészítése: A vajat egy lábasban felolvasztjuk és megpároljuk benne az apróra vágott sonkát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott krumplit, felöntjük 1 l vízzel. Addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul. Levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük és 1 l vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tejszínt és állandóan kavargatva felforraljuk.
A tökmagot teflonserpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a levesre szórjuk.
Tipp: Ha nem szeretjük a tökmagot, tálalhatjuk a levest különböző ízesítésű kétszersültkarikákkal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...