2013. május 31., péntek

Zöldfűszeres csirkeegytál

Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Hát szerintem a csirke. Ami a kaját illeti, nálam első az előbb felsoroltak listáján. Leginkább a combokat szeretem és az egyszerű megoldásokat. Hát ebben az ételben mindkettő nagyon ott van.

Zöldfűszeres csirkeegytál



Hozzávalók 4 személyre: 8 nagyobb krumpli, 12 szelet császárszalonna, 1 fej hagyma, 4 csirke alsócomb, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 evőkanál szárított petrezselyemzöld, 2 dl sör.

Elkészítése: Egy tűzálló tál alját kibéleljük a szalonnaszeletekkel, egyenletesen elosztjuk rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk és azt is a tálba halmozzuk. A csirkecombokat megmossuk, sörbe áztatjuk. A fűszereket összekeverjük, egy lapos kistányérba simítjük a keveréket és jól meghempergetjük benne a sörből kiemelt combokat, majd a húst a krumpli tetejére rakjuk, a visszamaradt sört óvatosan a tálba töltjük, úgy, hogy ne áztassuk le a húsról a fűszereket. A tálat lefedjük és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig fedő alatt pároljuk az ételt, majd levesszük a fedőt és 10 percig pirítjuk.  Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...