2013. május 30., csütörtök

Csirkecsontos fokhagymakrémleves

Már említettem volt, hogy a krémlevesek... a krémlevesek a kedvenceim! Újabb változatokat kísérleteztem ki, meglepően finom ízek és izék!!!! Szerintem mindenből lehet krémlevest készíteni, tejsznnel isteni finom.

Csirkecsontos fokhagymakrémleves


Hozzávalók 4 személyre: 4 kicsontozott csirkecomb csontos része, 4 csirkeszárny, 1 fej hagyma, só, ételízesítő, 8 cikk fokhagyma, 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld.

Elkésztése: A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát. Rádobjuk a csontokat és a szárnyakat, fehéredésig sütjük, sózzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd felöntjük 2 l vízzel és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, majd a leveshez adjuk. A lisztet kikavarju a tejföllel, hozzáadunk egy keveset a forró levesből, összekavarjuk, majd a levesbe töltjük, beleszórjuk a szárított petrezselyemzöldet, végül mérsékelt hőfokon összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...