2013. augusztus 27., kedd

Zöldséges lepény

Az utóbbi időben rákaptunk kicsit a lepényekre. Nagyon hamar elkészülnek és letudtuk velük a vacsorát. Hasonlítanak kicsit a pizzára, amit nagyon szeretek, ha akarom akár hús nélkül is készíthetem...Kell ennél több? 

Zöldséges lepény




Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 dl kefír, 1 tojás, csipetnyi só. A tetejére: 50 dkg vegyes zöldség, 2 tojás, 1 dl tejszín, só, bors, 1 teáskanál ételízesítő.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a kefírt, megsózzuk, majd alaposan összegyúrjuk és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és enyhén sós vízben mgfőzzük, de csak annyira, hogy roppanósak maradjanak. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjuk. Egy mély tálban felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tejszínt, majd beleforgatjuk a zöldségeket.  A tésztát kinyújtjuk, egy kerek sütőedénybe simítjuk, úgy, hogy maradjon egy ujjnyi pereme is, majd közepes hőfokú sütőben 15 percig elősütjük. Kivesszük a sütőből, rásimtjuk a tölteléket és 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Ketchuppal tálaljuk. Ha nagyon sietünk és nincs időnk a zöldségekkel bajlódni, használhatunk mirelit vegyes zöldséget is.

2 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...