2013. augusztus 28., szerda

Rakott padlizsán

A padlizsánt leginkább paradicsomos szószokkal készítve ismerjük. Érdemes új ízeket is keresni. Erre csodálatos lehetőség ez a tejszínes-fokhagymás változat, melyet a hozzáadott petrezselyemzöld színében is érdekessé tesz.

Rakott padlizsán



Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes méretű padlizsán, 2 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 20 dkg sertéscomb, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt sajt,  só, bors.

Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd megsózzuk, borssal ízesítjük és puhára sütjük. A padlizsán hosszában vékony szeletekre vágjuk lesózzuk és fél órán át hagyjuk állni. Leöblítjük, szárazra töröljük és egy olaj nlküli serpenyőben hirtelen átsütjük. Egy tűzálló tál aljára morzsoljuk a vajat, kirakjuk padlizsánnal, teszünk rá a sült húsból majd addig folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók elfogynak. A ttejére padlizsán kerüljön. A tejszínt, fokhagymát és a petrezselyemzöld kétharmadát turmixpohárba tesszük, alaposan összeturmixoljuk. Belekeverjük a lisztet is, majd a rakott padlizsánra töltjük. Forró sütőbe toljuk és 35 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Bizony nagyon finom volt. De mivel csak ketten vagyunk, maradt egy kicsi belőle. Azt ledaráltam, hát padlizsánkrémnek nekem még jobban bejött.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...