2013. május 8., szerda

Kekszpuding



Amikor egy gyorsan elkészíthető desszertre vágyunk, kézenfekvő megoldás valamilyen háztartási keksszel készülőt választani, hiszen a keksz sokáig eláll a kamrában, csak elő kell venni és elkészíteni. Gyerekkorom egyik nagy kedvence ez a desszert, nem túl édes és a baracklekvár savanykás íze még élvezhetőbbé teszi.


Kekszpuding

 Hozzávalók: 35 dkg háztartási keksz, 2 tojás, 5 dl tej, 1 kávéskanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 dl baracklekvár.
Elkészítése: a kekszet kis darabokra tördeljük és egy tűzálló tálba szórjuk. A 2 tojássárgáját 1 dl tejjel és a liszttel elkeverjük. 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforralunk, a tojássárgás keveréket hozzáöntjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat. A sűrű folyadékot a kekszre töltjük,hagyjuk 20 percig pihenni, hogy a keksz jól beszívja. A tetejét bekenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és középmeleg sütőbe toljuk, hogy a hab rászáradjon.


1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...