2010. november 8., hétfő

Ravioli leves




A derelye olasz unokatestvére a ravioli, így érthető, hogy kíváncsi lettem rá. Több ízesítésben kapható: sajtos, gombás, húsos. Kísérleteztem vele paradicsomos szószban, de nem voltam oda érte. Aztán levesbe tettem. Egy fej apróra vágott hagymát megpirítottam, erre dobtam a fagyasztott zöldségkeveréket (bébirépa, karfiol, zöldbab, borsó), kevés víz hozzáadásával megpároltam a zöldségeket, majd ételízesítő és só hozzáadása után feltöltöttem vízzel, felfőztem és beletettem a raviolit. Amikor a ravioli is puha lett ecettel besavanyítottam egy picit. Ez úgy történik, hogy két evőkanál ecetet és egy mokkáskanál cukrot adtam hozzá. Amikor az ízek összeértek levettem a tűzről és egy tojássárgáját kikavartam két evőkanál tejföllel, ezzel sűrítettem be.

3 megjegyzés:

  1. A Vegetás víz nekem is megy.

    Ravióli .................?????

    VálaszTörlés
  2. az sem nagyon zavarja, hogy tortellini van a levesében...

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszik es egesz hasznalhatonak tunik.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...