2010. november 7., vasárnap
Gulyásleves
Bevallom, életemben először főztem gulyáslevest. Bár édesanyám konyhájának alapdarabja még ma is, soha nem kívántam annyira, hogy erőt fektessek a megfőzésébe. Ezen a hétvégén mégis elkapott a vágy a kicsit székelyesebb változat után, amiben köménymag is szerepel. Egy kedves kolléganőm szállított nekem finom házi bio zöldségeket, amik éppen ebbe a levesbe lettek teremtve. Disznóhússal dolgoztam, mert jobban szeretem, mint a marhát.
Egy fej hagymát apróra vágtam, olajban megfuttattam, erre szórtam a kockára vágott húst, fehéredésig sütöttem, majd feltöltöttem egy pohár vízzel, adtam hozzá ételízesítőt és fedő alatt addig pároltam, amíg megtisztítottam 5 szál szép murkot és 3 szál petrezselymet. A kockára vágott zöldségeket a húshoz adtam és feltöltöttem vízzel annyira, hogy ellepje, így pároltam tovább. Megtisztítottam 6 krumplit és kockára vágtam, amikor a murok már szinte puha volt azt is a leveshez adtam, jól feltöltöttem vízzel és gulyásfűszerrel ízesítettem. Ez a kereskedelemben kapható Gulas unguresc néven. Minden benne van, amitől jó lesz a gulyás, a családom nagyon szerette és magam is elégedett voltam a levesemmel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése