2010. november 7., vasárnap
Mágikus rizsfelfújt
A mágikus rizsfelfújt a család egyik kedvence évek óta. Először is mert könnyű, másodszor pedig finom. Kell hozzá rizs, mondjuk egy csuporral, amit kevés olajon megpirítunk, majd adunk hozzá két csésze vizet és egy leveskockát. Ezt követően lassú tűzön addig pároljuk, amíg a víz elfő róla. Levesszük a lángról, lefedjük és hagyjuk állni egy kicsit, ezalatt a maradék vizet is beszívja. Ezzel a módszerrel köretnek is készíthetünk rizset.
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, egy maréknyi reszelt sajtot és a párolt rizset is lazán beleforgatjuk. Olajjal kikent tűzálló tálba simítjuk, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és forró sütőben pirosra sütjük. Nagyon finom vacsi egymagában, de tálalhatjuk egy kis ebédről maradt sülttel is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése