2010. november 8., hétfő
Paradicsomleves borsóval
Na szóval... Paradicsomleves...Mindenképpen megosztja a közönséget. Van aki eleve szereti és van, aki nem. Mert a paradicsomleves egy nagyon furfangos leves. Elvileg könnyű megfőzni, az ízesítésen múlik minden. Nálam a paradicsom előkelő helyet foglal el az alapanyagok között, sőt önálló ételként is megállja a helyét. Nyáron például hetekig éltem nyers paradicsomon túróval... Kipróbáltam mindenféle túrót, de az igazi a zöldfűszeres telemea volt. Nem tudom ennek a telemea dolognak mi a magyar neve. Házi sajt? A paradicsomleves is gyakori vendég a konyhámban. Készítek egy egyszerű rántást, amit feltöltök paradicsomlével. Habverővel addig kavarom, amíg felfő. A habverőtől krémesen lágy lesz. És ezután jön a titok: a fűszerezés. Egy csipet vegeta, kicsi só, néhány tekerés a borsdarálón és végül a titkos nagyágyúk: egy csipet bazsalikom és egy kávéskanál mustár. A műre egy mokkáskanál cukor teszi fel a koronát. Miután megvan a leve jöhet a többi hozzávaló. Lehet főtt kukorica, főtt tészta, apró habgaluska vagy amit ezúttal tettem bele négy evőkanál konzerv cukorborsó. Hm..... Fincsi!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése