2015. április 17., péntek

Kicsit idegenkedve pakolgattam ide-oda a muffinsütőt, nem vagyok ugyanis oda az édességekért. Aztán láttam valahol egy képet, ami megváltoztatta a hozzá fűződő viszonyomat és ezt a konyhai eszözt is beemelte a kiégett tepsik sorába. Azt mondta nekem egyszer anyukám, hogy egy bádogtepsi akkor lesz igazán jó, amikor kiég, vagyis egy feketés égett réteg vonja be. Kicsit csodálkoztam akkor ezen, most tudom mi volt benne a csel: mire kiég az új tepsid, megtanulsz sütit sütni. Vagyis próbálkozni kell! Próbálkozom is a muffinsütőmmel rendesen. Ez is benne készült.

Hagymacsírás tojásfészek


Hozzávalók 12 darabhoz: 1 adag fagyasztott leveles tészta, 12 tojás, 4 evőkanálnyi vöröhagymacsíra.

Elkészítése: A tésztát kiolvasztjuk, deszkára simítjuk, 12 egyform kockára vágjuk. A muffinsütőt kiolajozzuk, minden mélyedésbe belesimítunk egy darab tésztát, a kilógó széleket szépen elrendezzük. Mindegyik mélyedésbe beleütünk egy tojást, megsózzuk. Forró sütőben 30 percig sütjük, ezalatt a tojás teljesen átsül és a tészta szép piros és ropogós lesz. A sütési idő lejárta előtt megszórjuk a hagymacsíra felével. Miután kivettük a sütőből rászórjuk a többi csírát is. Nagyon fontos, hogy a boltból vásárolt csírát alaposan mossuk át és csepegtessük le. Ha magunk csíráztattunk, akkor is érdemes megmosni. Használhatunk másfajta csírát vagy nagyon zsenge vékony hagymaszárat is.

2 megjegyzés:

  1. A tojás állaga 30 perc elteltével nem lesz agyon sütött? Azt nem lehetne szerinted, hogy elősütni a tésztát és a sütés vége felé beleütni a tojást? Mert nagyon tetszik a recepted, elkészíteném, de ezek a kérdések merültek fel bennem.

    VálaszTörlés
  2. Nem lett semmi baj a tojással, tisztára olyan maradt az állaga, mint a tükörtojásnak, csak olaj nélkül.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...