2015. április 9., csütörtök

Lecsós szelet krumplisalátával

Egy jó kis lecsó mindig jöhet! Hússal még jobb....


Lecsós szelet krumplisalátával

Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg fagyasztott paprika (zöld és piros), 1 fej hagyma, 3 evőkanál olaj, só, bors, 2 szelet csontos nyakkaraj, 3 dl paradicsomlé, 4 cikk fokhagyma, 30 dkg krumpli.

Elkészíttése: Az olajat felforrósítjuk, a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, maj egy tányérra szedjük. A visszamaradó olajban megpároljuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, jól összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd belefektetjük a hússzeleteket és 35 percig csendes lángon rotyogtatjuk. Közben vigyázunk, hogy ne tapadjon oda. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. A hússzeleteket tányérra szedjük, a krumplit összeforgatjuk a lecsóval. A húst a salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...