2015. április 11., szombat

Müzlitorta befőttel


Van úgy, hogy a konyhában ott árválkodik a müzli. De aztán megleli léte értelmét.

Müzlitorta befőttel


Hozzávalók: 25 dkg csokis müzlipehely, 1 zacskó vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 3 tojás, 20 dkg szederbefőtt, 24 dkg cukor.

Elkészítése: A tejet 2 evőkanálnyi kivételével felforraljuk. A pudingport összekeverjük 4 dkg  cukorral és kikavarjuk a hideg tejjel, majd a fövő tejbe csorgatjuk és állandóan kavarva besűrítjük. Amikor sűrű, hozzádolgozzuk a tojássárgákat is. Levesszük a tűzről és beleforgatjuk a müzlipelyhet. Hagyjuk, hogy a nedvességet beszívja, majd egy lepénysütő edénybe simítjuk. A szederbefőttet leszűrjük, majd a pudingos müzlire halmozzuk. A tojásfehérjéket a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, egy keveset adünk hozzá a befőtt levéből is, hogy rózsaszínűre színezze. A habot rásimítjuk a befőttre, majd 100 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, amíg a hab kicsit megbarnul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...