2015. május 12., kedd

Zöld fasírt

Zöld fasírt



Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált hús, 6 szelet kenyér, 2 tojás, 1 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 15 dkg póréhagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg zeller, 2 evőkanál zsír, só, bors, ételízesítő, 2 nagy csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése: A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a beáztatott, kicsavart kenyeret. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a bortmixer keverőpoharába szórjuk, hozzáadjuk az egyik tojást és alaposan összeturmixoljuk. A keveréket a darált húshoz adjuk a másik tojással együtt, megsózzuk, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk. A petrezselyemzöldet meggmossuk, apróra vágjuk és egy tálcán szétterítjük. A húsos masszából diónyi gombócokat formázunk, beleforgatjuk mindegyiket a petrezselyemzöldbe.

Egy megfelelő méretű tepsit jó alapsan kikenünk  zsírral. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és beterítjük velük a tepsi alját. Megszórjuk ételízesítővel, majd erre a zöldségalapra rakosgatjuk a fasírtokat. Alufóliával lefedve35 percig sütjük forró sütőben, majd levesszük a fóliát és újabb 10 percig pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...