2015. április 14., kedd

Darált húsos leves

Az ember életében vannak karmikus találkozások. Ilyen volt számomra a Sebestyén családdal megtörtént találkozás, a családi üzletükben, a világ legvarázslatosabb helyén, a friss marhalábszárak paradicsomában. A kis mészárszékben a friss áru mellett magyar szót is kap az ember és pillanatok alatt kész a friss darált hús. Nem is beszélve arról a finom sonkáról, amit vásárlás előtt volt szerencsém megkóstolni (!), a már említett marhalábszár pedig még sosem ábrándított ki, legutóbb egy fincsi pacallevesben lelete meg léte értelmét.

 Leggyakrabban  a darált sertésúsra esik a választásunk, de marha- sertés párosításban is szeretjük. Hogy mit kedünk vele, annak már kizárólag a fantáziánk szab határt. A nagy klasszikusok (fasísrt, Stefánia, töltött káposzta) mellett ínyencségeknek is van hely. Egy tartalmas reggeli, egy frappáns leves, vagy egy hankönnyű főétel? Jöhet, ha van otthon néhány zöldség és egy kevés darált hús. 

Darált húsos leves


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg darált hús, 25 dkg fagyasztott zöldborsó-sárgarépa keverék, 1 dl tejföl, 1 evőkanál ételzesítő, 0,5 dl olaj.
Elkészítése: Az olajat egy megfelelő méretű fazékban felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket majd mérsékelt lángon gyakran kavarva addig sütjük, amíg a fagyos zöldség kienged. Feltöltjük annyi vízzel, amennyi ellepi, megszórjuk az ételízeítővel és puhára főzzük. Levesszük a tűzről, szűrőkanállal kiemelünk 4 evőkanálnyi zöldséget, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a levest a tűzre, felforraljuk, belecsorgatjuk a tejfölt, habverővel állandóan kavarva felfőzzük. Forrón, a kiemelt zöldségekkel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...