2015. április 10., péntek

Csirkeszívpörkölt zöldbabbal


Nem nagyon szeretem a zöldbabot, de van azért olyan zöldbabos étel is, ami engem is levesz a lábamról.

Csirkeszívpörkölt  zöldbabbal



Hozzávalók 2 személyre: 3 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 20 dkg fagyasztott lecsóalap, 30 dkg fagyasztott zöldbab, só, bors, 25 dkg csirkeszív.

Elkészítése: A zöldbabot lobogó sós vízben puhára főzzük. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, megpároljuk benne az apróra vágott hagymt, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük a pirospaprikát. Kevés vizet öntünk hozzá majd visszatesszük a tűzre és  beletesszük a feldarabolt paprikát. Mérsékelt hőfokon 15 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megmosott, kettőbe vágott szíveket. Jól összekavarjuk és 35 percig fedő alatt sütjük. Amikor a szív megpuhult hozzákeverjük a lecsepegtetett zöldbabot is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...