2014. április 23., szerda

Töltött paradicsom


A magyar gasztronómiai hagyományokban mélyen meggyökereztek a töltött ételek, közülük a legismertebb a töltött káposzta és a töltött paprika. Ezeket az ételeket úgy készítjük el, hogy a a töltés után megfőzzük vagy megsütjük a zöldséget. Főzés és sütés nélkül is tölthetünk zöldségeket, vagy akár gyümölcsöket is, így azok hidegtálak, piknikkosarak izgalmas darabjai lesznek.

Töltött paradicsom



Hozzávalók 4 személyre: 8 db. Kisebb paradicsom, 15 dkg csirkemell, 15 dkg vegyes fagyasztott zöldség, 10 dkg túró, só, 1 teáskanál szárított bazsalikom, oreganó, csombor keverék.
A díszítéshez petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A paradicsomokat megmossuk, megtörölgetjük.
2. Szár felőli részüket levágjuk, belsejüket kikaparjuk.
3. A csirkemellet kockára vágjuk és forró olajban fehéredésig sütjük.
4. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget és gyakran kavargatva puhára pároljuk.
5. Sózzuk, megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel és hozzáadjuk a kikapart paradicsomok belsejét. Kicsit még pároljuk, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni.

6. Késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a túrót, jól összedaráljuk, majd a masszát a paradicsomokba töltjük. Tálra rendezzük, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...