2014. április 22., kedd

Gombás lucskos

A régi lucskos káposztát is variálni lehet...


Gombás lucskos


Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg csiperkegomba, 50 dkg káposzta, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, 1 teáskanál szárított kapor és csombor vegyesen.

Elkészítése: A gombát megmossuk és szárastól felszeleteljük. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és állandóan kavarva jól összesütjük. Megsózzuk, felöntjük 2 l vízzel és felforraljuk. A káposztát megmossuk, felszeleteljük, a fövő levesbe tesszük, majd 30-35 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt kikavarjuk a liszttel és a zöld fűszerekkel, majd besűrítjük vele a levest. Tálalásig melegen tartjuk, tejfölt is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...