2014. április 16., szerda

Szafaládés tojáslepény

Mi is lehetne finomabb, mint egy jó kis tojáslepény, főleg ilyenkor, amikor ennyi zöld kínálja magát?
  

Szafaládés tojáslepény


Hozzávalók 2 személyre: 1 pár szafaládé, 4 tojás, 2 szelet kenyér, csipetnyi só, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 2 evőkanál olaj.

Elkészítése: A kenyeret apróra tördeljük és egy keverőtálba tesszük. A tojásokat felverjük, ráöntjük a kenyérre és hagyjuk, hogy alaposan beszívja, majd megsózzuk, hozzákeverjük a petrezselyemzöldet. Egy alaposan kiolajozott  serpenyőbe töltjük, a tetejét szépen kirakjuk a karikára vágott szafaládéval. Megsütjük az alját, majd ráborítunk egy másik serpenyőt és ennek segítségével megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. Felszeleteljük, teljes kiőrlésű bagettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...