2014. április 14., hétfő

Lucskos káposzta

A lucskos káposzta letagadhatatlanul erdélyi étel, nincs olyan erdélyi család, ahol ne kerülne a terített asztalra. Van, aki szereti, van aki nem annyira, mégis elég kimondani a nevét és már ott érezzük az ízét a szánkban. Természetesen ezzel a nagy klasszikussal is lehet egy kicsit variálni, megtartva az alapokat új ízhatásokat létrehozni aszerint, hogy éppen mire vágyunk.



Lucskos káposzta


Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg friss, csontos oldalas, 50 dkg káposzta, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál ecet, só, 1 teáskanál szárított kapor és csombor vegyesen, 2 dl tejföl.

Elkészítése: A káposztát megmossuk és felszeleteljük, maj forró vízben feltesszük főni. A sertésoldalast két liter sós vízben jó másfél órán keresztül főzzük. A zsírt felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra sütjük, majd kevés hideg vizet öntünk hozzá és a húsos lébe fordítjuk. A megpuhult káposztát kiszedjük a vízből és a húsos léhez adjuk, beletesszük az ecetet, a zöld fűszereket és alaposan összeforraljuk. Levesszük a tűzről és tálalásig melegen tartjuk. Mély tálban, tejföllel meglocsolva kínáljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...