Hetente legalább háromszor sütök palacsintát, így beindult egy kicsit a fantáziám...
Sonkás palacsinta
Elkészítése: A
sonkát késes aprítóban apróra daráljuk. A lisztet, tojást simára dolgozzuk a
tejjel, majd megsózzuk, belekeverjük a sonka felét valamint a vizet és az olajat is. Felforrósított serpenyőben
kisütjük. Kicsit nehezebben terül szét, mint az alaprecept szerinti massza és
vastagabb is lesz, de kényelmesen meg lehet fordítani. A megmaradt sonkát
kikavarjuk a túróval és a tejföllel, ha szükségesnek érezzük még meg is sózhatjuk.
A kisült palacsintákat megkenjük a túrós töltelékkel, szorosan felcsavarjuk,
majd éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Akár vendégváró előétel is
lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése