2014. április 8., kedd

Sonkás palacsinta

Hetente legalább háromszor sütök palacsintát, így  beindult egy kicsit a fantáziám...


Sonkás palacsinta



Hozzávalók 4 darabhoz: 7 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 dl tej, 1 dl ásványvíz, 10 dkg gépsonka, 2 evőkanál olaj, 10 dkg túró, 1 dl tejföl.

Elkészítése: A sonkát késes aprítóban apróra daráljuk. A lisztet, tojást simára dolgozzuk a tejjel, majd megsózzuk, belekeverjük a sonka felét valamint a vizet és  az olajat is. Felforrósított serpenyőben kisütjük. Kicsit nehezebben terül szét, mint az alaprecept szerinti massza és vastagabb is lesz, de kényelmesen meg lehet fordítani. A megmaradt sonkát kikavarjuk a túróval és a tejföllel, ha szükségesnek érezzük még meg is sózhatjuk. A kisült palacsintákat megkenjük a túrós töltelékkel, szorosan felcsavarjuk, majd éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Akár vendégváró előétel is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...