2014. április 7., hétfő

Csípős aprópecsenye


Egy kis csípős mindig jól jön...

 Csípős aprópecsenye


Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg sertéscomb, 1 fej hagyma, 1 kisebb csípőspaprika, 3 evőkanál olaj, 3 evőkanál paradicsompüré, só, bors, A rizskörethez: 12 dkg rizs, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítő.
Elkészítése: Az olajat felforrósítjuk, fehéredésid pirítjuk benne a rizset, majd felöntjük 4 dl vízzel. Beletesszük az ételízesítőt, fedő alatt, mérsékelt lángon 25 percig főzzük. Fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. A hagymát megtisztítjuk, a csípőspaprikát felkarikázzuk és az olajjal együtt összeturmixoljuk. Serpenyőbe töltjük, kissé megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott húst,sózzuk, borsozzuk,  kavargatva puhára sütjük. Hozzáadjuk a paradicsompürét is, jól összekavarjuk. Egy kis pudingostál segítségével kiadagoljuk a rizset a tányérokba: a riset a tálkába halmozzuk, jól lenyomkodjuk, majd a tányérra borítjuk. A csípős pecsenyét a rizshalom tetejére rendezzük. Vigyázzunk, ne adjunk túl sok pecsenyét a rizshez, met nagyon cssípős.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...