2014. április 11., péntek

Kolbászos paprikás krumpli

Gyerekkoromban nagyon ritkán főztem, legtöbbször a szükség vitt rá, amikor anyukám nem volt otthon. Az első ételek közt, amiket elkészítettem volt a paprikás krumpli... Talán azért mert egyszerű és mindig megvan hozzá minden alkatrész... Most is szívesen eszem, bár mostanában variálom is egy  kicsit.

Kolbászos paprikás krumpli


Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg krumpli, 20 dkg füstölt kolbász, 20 dkg murok, só, bors, pirospaprika, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük. Beleszórjuk a murkot, kicsit átsütjük, majd lefedve 5 percig pároljuk. Ezt követően levesszük a fedőt és hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, gyakran kavarva pár percig sütjük, majd a krumplit is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Mérsékelt lángon 40 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...