2014. április 12., szombat

Borsófőzelék kolbásszal

Ha van favoritom, hát ez az. Anyukám mindig ezt készített a szülinapi bulijára, vagyis valami hasonlót, mert hiába igyekszem azt az ízt nem tudom visszahozni. Igyekszem azért...

Borsófőzelék kolbásszal



Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg fagyasztott borsó- sárgarépa keverék, 20 dkg füstölt kolbász, 1 fej hagyma, 1 dl olaj, csipetnyi só, bors, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 20 dkg hámozott konzerv paradicsom.
Elkészítése:
1. Az olajat egy lábasban felhevítjük.
2. Megpároljuk benne a megtisztított, apróra vágott hagymát.
3. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és egy kissé megpirítjuk.
4. Beletesszük a fagyasztott zöldséget és fedő alatt puhára pároljuk.
5. Hozzáadjuk az összeturmixolt paradicsomkonzervet.

6. Sóval, borssal bazsalikommal íesítjük és zsírjára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...