2014. április 15., kedd

Krumplifőzelék

A krumpli minden háztartásban kéznél van, sokféleképpen készíthetjük el. Ha egy igazán tartalmas, laktató ételre vágyunk, akár főzelék is lehet belőle, ami izgalmassá tehet egy hétköznapi étkezést, minden a fűszerezésen és a fantáziánkon múlik.

Krumplifőzelék



Hozzávalók 4 személyre: 1 dl olaj, 1 nagy fej hagyma, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 4 pár virsli,  só, 1 kiskanál szárított, morzsolt petrezselyemzöld, ízlés szerint só, ételízesítő.

Elkészítése: Az olajat felhevítjük, megdinszteljük benne a megtisztított, apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, gyakran megkavarva sütjük egy keveset, majd fűszerezzük, megszórjuk a petrezselyemzölddel, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Amikor majdnem kész, beletesszük a karikára vágott virslit is.Addig rotyogtatjuk még, amg a virsli is megfő. Ha szereti a család választhatunk jó fűszeres virslit is, még ízletesebb lesz a főzelék.  A tejfölt kikavarjuk a liszttel és kevés vízzel, végül besűrítjük vele a főzeléket.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...