Most van itt az ideje a bográcsozásnak. Bográcsban készült
ételeink sokkal finomabbak, ráadásul tartást is adnak a szabadban eltöltött
időnek, hiszen amíg rotyog az étel lehet élvezni a napsugarakat és a
társaságot, ráadásul nem is unatkozunk, hiszen mindig van teendő. Legokosabb,
ha mindent előkészítünk már otthon és jól záródó dobozokba pakolva hűtőládában
visszük magunkkal, így nem kell a helyszínen az előkészületekkel vesződni, csak
a főzéssel kell törődni. A csirkepaprikást mindenki szereti, készítsük el
csirkeszárnyból, könnyen fogyasztható, élvezetes étel.
Paprikás csirkeszárny bográcsban
Hozzávalók 2 személyre: 8 db. csirkeszárny, 1 nagy fej
hagyma, 1 paprika,3 paradicsom, 2
evőkanál libazsír, 1 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál só, 2
dl tejföl, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése:
1. A csirkeszárnyat leforrázzuk, megtisztítjuk, hideg vízben átmossuk, lecsepegtetjük és jól záródó dobozba tesszük. A hagymát, paprikát, paradicsomot megtisztítjuk, kockára vágjuk és dobozba tesszük.
2. A helyszínen tűz fölé állítjuk a bográcsot, amikor forró,
beletesszük a zsírt és felolvasztjuk.
3. A forró zsírban megdinszteljük a hagymát.
4. Megszórjuk a pirospaprikával és azonnal öntünk rá egy nagy pohár vizet, nehogy leégjen. Hozzáadjuk a paprikát és még annyi vizet, hogy ellepje. Gyenge tőzön 15-15 percig főzzük, majd belerakjuk a paradicsomot is.
5. Újabb 15 percig főzzük, vigyázva, hogy ne legyen túl erős a tűz, majd beletesszük a csirkeszárnyat, fűszerezzük és 35 percig főzzük. Közben gyakran megkavarjuk, ha szükséges még kevés vizet öntünk alá, de csak úvatosan, ne legyen túl sok a leve.
6. Amikor a hús készen van, a tejfölt összekeverjük a liszttel és a húsra öntjük. Még néhány percig kavargatva főzzük. Galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése