2022. július 26., kedd

Grillezett pulykacsíkok

 

A grillezés a nyár egyikk legkedveltebb közösségi eseménye. Leginkább a nagy klasszikusok kerülnek a rácsra, de érdemes néha egy kis újdonsággal is próbálkozni a már bejáratott receptek mellett. A pulykahúsra ritkán gondolunk úgy, mint grill alapanyagra, pedig jól bepácolva pillanatok alatt elkészül és nagyon finom. Így akár a hosszadalmas sütögetés alatt is falatozhatunk belőle, megágyazva vele a többi grillezett húsfélének.

Grillezett pulykacsíkok hat fűszerrel pácolva



Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg pulykamell, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál currypor, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése:

1. A fűszereket egy nagy lapos tányér szélére adagoljuk.

2. Középre töltjük a citromlevet és az olajat.

3. A pulykamellet ujjnyi vékony csíkokra vágjuk.

4. Jól összekeverjük és megforgatjuk benne a csíkokra vágott pulykamellet.

5. Hagyjuk egy jó órán át állni, majd grillező tűkre szúrjuk.

6. Parázs fölött jól átsütjük. Ropogós krumplival tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...