És akkor befutott a lecsó is. A lecsó, amit bármikor, bárhogy megeszek, ha én főztem persze. A más lecsőja ritkán ízlik, de azért lehet próbálkozni, kóstolok, ha kell.
Lecsós penne
Pihekönnyű finomság
Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet szalonna, 10 dkg
hagyma, 10 dkg paprika, 20 dkg penne, 4 cikk fokhagyma, 5 dl paradicsomlé, só,
bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: A szalonnát bevagdaljuk és kisütjük.
Kiemeljük a zsiradékból és félretesszük. A visszamaradó zsírban megpároljuk a
megtisztított, szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát,
5-10 percig kevergetve sütjük, majd felöntjük a paradicsomlével, sóval,
borssal, fokhagymával ízesítjük, beletesszük a pennét és fedő alatt, mérsékelt
hőfokon puhára főzzük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a bazsalikommal,
elkeverjük benne. Megkóstoljuk és, ha szükségét érezzük, tehetünk bele 1-2
teáskanálnyi cukrot is, hogy lágyítsa a paradicsom savanykás ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése