2019. október 8., kedd

Töltött káposzta torta



Izgalmasan hangzik, ugye? Be kell vallanom, hogy az is. A töltött káposzta elkötelezett híveként úgy gondolom, hogy megérdemli ez az étel ezt a fajta újragondolást. Ilyet kérek a következő születésnapomra!

Töltött káposzta torta


Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej káposzta, 15 dkg darált hús, 4 szelet szalonna, 1 fej hagyma, 2paradicsom, 1 kápia paprika, 8 dkg rizs,1 tojás,  3 evőkanál jó minőségű ketchup, só, bors.
Elkészítése:
1. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradó zsírba megdinszteljük a meghámozott, apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felaprított paprikát, 10 percig kavargatva sütjük, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott paradicsomot.

2. A káposzta csutkáját kivágjuk és lobogó, sós, kaporral ízesített vízbe tesszük, lefedjük és mérsékelt lángon addig főzzük, míg a levelek leválnak. Közben időnként forgatjuk.

3. A dinsztelt zöldségekhez adjuk a rizst, a darált húst, a tojást, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.

4. Egy kisebb tortaformát kibélelünk a káposzta legnagyobb leveleivel, megkenjük ketchuppal, megszórjuk apróra vágott káposztával.

5.Diónyi húsos masszával picurka töltelékeket töltünk és kirakjuk vele a formát.

6. Megkenjük ketchuppal, megszórjuk apróra vágott káposztával, letakarjuk káposztalevéllel. Alufóliával befedjük, a tortaformát tepsibe állítjuk, kevés vizet öntünk alája és 200 fokon 80 percig sütjük. Ha elfogy a víz sütés közben, pótoljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csalafinta saláta

A zamatos őszi gyümölcsök szinte könyörögnek, hogy salátába kerüljenek, tegyünk hát a kedvükre és használjunk ki minden lehetőséget. Szá...