2019. október 9., szerda

Csalafinta saláta



A zamatos őszi gyümölcsök szinte könyörögnek, hogy salátába kerüljenek, tegyünk hát a kedvükre és használjunk ki minden lehetőséget. Számos vitaminbombát találunk a kínálatban, ezek közül az egyik kedvencem a zeller, amit zamatos őszi almával, sárgarépával kiegészítve gondoltam bele ebbe a salátába. És, hogy a család férfi tagjait is meglepjem, a nyers hozzávalók mellé főtt krumpli és tészta is került, no meg egy kis sült bacon… Elvégre nem vagyunk mi nyulak!

Csalafinta saláta 


Hozzávalók 2 személyre: 2 közepes méretű héjában főtt krumpli, 1 alma, 1 szál sárgarépa, 5 dkg zeller, 10 dkg főtt kagylótészta, 2 dl tejföl, só, 1 teáskanál provancei fűszerkeverék, vagy bármilyen más zöldfűszer ízlés szerint, 4 vékony szelet bacon.
Elkészítés: A krumplikat és az almát meghámozzuk, felkockázzuk és salátástálba tesszük. Hozzáreszeljük a zellert és a sárgarépát, megszórjuk a fűszerkeverékkel és a sóval, majd beletesszük a tésztát is. Ráöntjük a tejfölt és jól összekeverjük. Két tálkára halmozzuk, a sült baconnel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...