2019. október 30., szerda

Krém nélküli citromtorta



Van, aki az egyszerű, letisztult ízvilágú édességeket kedveli. Neki mindenképpen ajánlom ezt az egyszerű, de nagyon aromás, és egy kis ügyességgel mutatós süteményt.

Krém nélküli citromtorta 


Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 2 citrom, 2 dl joghurt, 1 teáskanál vaníliaaroma,  5 g sütőpor, csipetnyi só, porcukor.
Elkészítése: A tojásokat és a cukrot akonyhai robotgép keverőtáljába tesszük és habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliaaromát, a joghurtot, jól összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált lisztet. Hozzáadjuk egy citrom lereszelt héját és a kifacsart levét is. Jól összekaarjuk, majd kilisztezett tortaformába öntjük, elegyengetjük és előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a tortaformából és vastagon beszórjuk porcukorral. Vékony citromszeletekkel is díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...