Krém nélküli citromtorta



Van, aki az egyszerű, letisztult ízvilágú édességeket kedveli. Neki mindenképpen ajánlom ezt az egyszerű, de nagyon aromás, és egy kis ügyességgel mutatós süteményt.

Krém nélküli citromtorta 


Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 2 citrom, 2 dl joghurt, 1 teáskanál vaníliaaroma,  5 g sütőpor, csipetnyi só, porcukor.
Elkészítése: A tojásokat és a cukrot akonyhai robotgép keverőtáljába tesszük és habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliaaromát, a joghurtot, jól összekeverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált lisztet. Hozzáadjuk egy citrom lereszelt héját és a kifacsart levét is. Jól összekaarjuk, majd kilisztezett tortaformába öntjük, elegyengetjük és előmelegített sütőben 170 fokon 40 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a tortaformából és vastagon beszórjuk porcukorral. Vékony citromszeletekkel is díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk