2019. október 3., csütörtök

Pörköltburger, a lassan készülő gyorsétel


A mindennapokban is jár az embernek egy kis kényeztetés. Nálunk ez a marhapörkölt. Burgerbe álmodva akár magunkkal is vihetjük...


Pörköltburger, a lassan készülő gyorsétel


Hozzávalók  4 személyre: A pörkölthöz: 40 dkg borjúhús, 1 nagy fej hagyma, 4 szelet szalonna, 1 húsos, piros paprika, 1 zöld paprika, 1 evőkanál pirospaprika, só, bors. A burgerhez: 4 zsemle, 4 vékony szelet sajt, 4 evőkanál reszelt sajt, 4 savanyú uborka.
Elkészítése: A pörköltet a hagyományos módon készítjük elő. Egy lábasban megsütjük a bevagdosott szalonnát. Kiemeljük a zsírból, a visszamaradó zsiradékban megdinszteljük a megtisztított, apróra vágott hagymát. Levesszük a lábast a tűzhelyről, beleszórjuk a pirospaprikát és azonnal felüntjük fél pohár vízzel, hogy a pirospaprika ne égjen le. Visszatesszük a tűzhelyre, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, apróra vágott paprikákat, annyi vizet adunk még hozzá, hogy jól ellepje és 20 percig mérsékelt hőfokon, fedő alatt forraljuk. Ezalatt megtisztítjuk és felkockázzuk a borjúhúst. Beletesszük a húst a paprikás alapba, sóval, borssal ízesítjük, jól összesütjük. Áthelyezzük a lassúfőzőbe és 8 óra alatt megfőzzük. Ha nincs lassúfőzőnk, akkor mérsékelt lángon, fedő alatt 2 óra alatt megfőzzük.
Amikor elkészült a pörkölt a zsemléket kettőbe vágjuk. Az alsó felét belemártjuk a pörköltszószba, megrakjuk a hosszában vékony szeletekre vágott uborkával, ráfektetjük a sajtszeletet, ráhalmozzuk a pörköltet, majd jól megszórjuk reszelt sajttal. Fogyasztás előtt felmelegítjük, hogy a sajt ráolvadjon kissé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...