2019. október 6., vasárnap

Káposztaropogós



A vörös vagy lila káposzta, ki hogyan nevezi, nagyon izgalmas ízvonalat képvisel. Színével is elvarázsol, önmagában is étel lehet, de nagyszerű választás más zöldségek kiegészítőjeként is. Aki szereti a párolt káposztát imádni fogja ezeket a roppanós, ízletes korongocskákat is, melyek főzelék mellé kiegészítőként, de egy szelídebb mártogatóval akár főételként is megállják a helyüket.

Káposztaropogós 


Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg lila káposzta, 2 tojás, 5 dkg sárgarépa, 10 dkg krumpli, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez, sonkaszeletek a tálaláshoz.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és krumplit, a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk. A masszát hagyjuk egy kicsit pihenni, majd evőkanállal forró olajba halmokat szaggatunk, a tetejüket megnyomkodjuk és korong formájúra igazítjuk. Ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk jól lecsepegni. Tálaláskor két korongot egymásra rakunk, közéjük sonkaszeletet teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...