2019. október 1., kedd

Lecsós penne


Nagyon szeretem a hagyományos erdélyi konyhát. Nem csak azért, mert ízein nevelkedtem és biztonságot nyújt minden étel ismerős zamata, hanem azért is, mert emberközpontú, mindig az emberre fókuszál, annak gondjaira, bajaira szükségleteire. Még van lehetőség egy kései lecsóra, gazdagíthatjuk tollszártésztával és máris kész a finom ebéd.

Lecsós penne


Pihekönnyű finomság


Hozzávalók 2 személyre: 4 szelet szalonna, 10 dkg hagyma, 10 dkg paprika, 20 dkg penne, 4 cikk fokhagyma, 5 dl paradicsomlé, só, bors, 1 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: A szalonnát bevagdaljuk és kisütjük. Kiemeljük a zsiradékból és félretesszük. A visszamaradó zsírban megpároljuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, 5-10 percig kevergetve sütjük, majd felöntjük a paradicsomlével, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük, beletesszük a pennét és fedő alatt, mérsékelt hőfokon puhára főzzük. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a bazsalikommal, elkeverjük benne. Megkóstoljuk és, ha szükségét érezzük, tehetünk bele 1-2 teáskanálnyi cukrot is, hogy lágyítsa a paradicsom savanykás ízét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...