2019. október 2., szerda

Cigánypecsenye saláta


Amikor az egészséges táplálkozás kerül terítékre, a férfiak általában behúzzák a féket. pedig olyan ételt is eléjük rakhatunk, ami egészséges, és annyira kedvükre való, hogy talán repetát is kérnek.

Cigánypecsenye saláta, a férfiak is kérnek repetát


Hozzávalók 4 személyre: A cigánypecsenyéhez: 4 szelet tarja, 4 szelet szalonna, só, bors, 1 evőkanál zsír. A salátához: 1 zacskó vegyes saláta, 20 dkg sajt, 15 dkg koktélparadicsom.
Elkészítése: A tarjaszeleteket alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, majd zsírral alaposan kikent tepsibe tesszük, minden hússzeletre egy bevagdosott szalonnaszeletet helyezünk, a tepsit befedjük és forró sütőbe helyezzük. 45 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és újabb 15 perc alatt pirosra sütjük.
A kisült hússzeleteket vékony csíkokra vágjuk. A vegyes salátát 4 tátalótányérba osztjuk, megszórjuk a húscsíkokkal, kockára vágott sajttal, kettőbe vágott koktélparadicsommal, meglocsoljuk egy kevés szafttal, összeforgatjuk. A tetejére helyezzük a pirosra sült szalonnát és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...