2013. április 17., szerda

Zöldbabsaláta csirkemellcsíkokkal


Vannak napok, amikor egész jó ötletek pattannak ki a fejemből. Ilyen jó ötletnek tartomezt is, nagyon szerettem. A zöldbablevessel nem ápolok baráti viszonyt, de gyermekkorom egyik kedvence volt a fokhagymás zöldbab. Ez is egy egyszerű, lecsepegtetett zöldbabos saláta, a csirkemellcsíkokra rákaramellizálódott szójaszósz pedig ....hmmm... fincsi!


Zöldbabsaláta csirkemellcsíkokkal


Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg csirkemell, 2 evőkanál pirított npraforgómag, 2 evőkanál szójaszósz, 40 dkg zsenge zöldbab, salátalevél, paradicsomkarika a díszítéshez, só, 2 cikk fokhagyma.
Elkészítése. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olaj nélkül átsütjük egy erre megfelelő serpenyőben, meglocsoljuk a szójaszósszal, kicsit rápirtjuk, majd megsózzuk, rászórjuk a zúzott fokhagymát és a napraforgómagot és félretesszük. A zöldbabnak lecsípjük mindkét végét, feltördeljük és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összeforgatjuk a csirkemellcsíkokkal, salátával és paradicsomkarikákkal kibélelt tálon kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...