2013. április 18., csütörtök

Tavaszi borjúleves



Borjúhúst nem mindig egyszerű beszerezni. Szerencsére egy baráti jótanácsot követve elég jó forrásra bukkantunk, ahol mindig friss áruval szolgálnak ki és a borjúhús tényleg az. Újra feltámadtak hát a kedvenc borjúhúsos receptjeink, a borjúlábszárból készült húsleves mellett (aminek párja nincs széles kerek e világon) egyebek is.

Tavaszi borjúleves


Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg zsenge borjúhús, 2 szál sárgarépa, 12 dkg zöldbab, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 2 krumpli,  fej hagyma, 2 paradicsom, 1 paprika, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a forró olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát, karikára vágott sárgarépát, összepároljuk. Beletesszük a vékony csíkokra vágott borjúhúst, fehéredésig sütjük, majd felöntjük vízzel, megsózzuk és felforraljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott krumplit és a feltördelt zöldbabot, a zöldborsót, tíz perc elteltével a szeletekre vágott gombát és puhára főzzük.Beletesszük a meghámozott, kockára vágott paradicsomot is.  Amikor minden megpuhult, a tejszínben elkavarjuk a lisztet, adunk hozzá keveset a forró levesből és besűrítjük a levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...