2013. április 16., kedd

Tárkonyos babfőzelék


A paszuly az paszuly. Bármikor jól lehet vele lakni és csak finoman lehet eékészíteni. Kedvenc, bevált receptjeink mellett néha kísérletezgetek is. Ez az étel is egy ilyen kísérlet eredménye.



Tárkonyos babfőzelék


Hozzávalók: 35 dkg száraz fehérbab, 25 dkg füstölt csülök, 1 fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál szárított tárkony, 2 dl tejszín, só, bors.
Elkészítése: A babot beáztatjuk, majd n másnap a megmosott csülökkel, annyi vízben, amennyi szükséges feltesszük főni, puhára főzzük. Kivesszük a csülköt a fazékból, amikor kihűlt, kockára daraboljuk. A babot leszűrjük, a levét felhasználhatjuk zöldségleveshez. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott húst, kissé lepirítjuk, majd beletesszük a leszűrt babot. Jól  összekavarjuk, megszórjuk a tárkonnyal, ha szükséges, megsózzuk, beletöltjüka tejszínr és jól összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...